Goedkope krabpalen

Een grote krabpaal, of een te klein katje?Een krabpaal is onmisbaar in een kattenhuishouden! Een kat moet om haar nagels te kunnen scherpen en om haar geur achter te laten ergens kunnen krabben. Aan de voetzolen van een kat zitten geurklieren die tijdens het krabben geuren afscheiden. Daardoor zal ze, als ze op een bepaalde plek heeft bekrabt, meestal weer naar die plaats terug gaan om te krabben. Ze herkent de geur die op die plaats hangt en bakent hiermee haar territorium af.

Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat zijn nagels scherp. De zijkanten die uitgroeien komen dan los te zitten en worden met de tanden verwijderd waardoor de nagel op lengte blijft met een scherpe punt.

In de natuur gebruiken katten meestal een boom hiervoor. Met een krabpaal in huis voorkomen katteneigenaars dat de dieren aan meubels, het behang of het tapijt gaan krabben.

Een krabpaal of krabplank is simpelweg een stuk speelgoed voor katten, dat uit een dikke paal of een plank bestaat die bekleed is met een stuk ruw tapijt of omwikkeld met een stuk touw. Tegenwoordig is het gebruikelijk (vnl. uit kostenbesparing) dat er in plaats van hout voor de sisal paal sterk karton wordt gebruikt.

Een goede krabpaal moet groot genoeg zijn. Een kat moet op zijn achterste poten kunnen staan, en met zijn voorste poten net het topje van de paal bovenin kunnen aanraken als hij zich helemaal uitstrekt. Zo'n 60 cm (of groter) is ideaal.

Een goede krabpaal moet ook stevig staan. Hij mag niet omvallen als de kat er met een stevige sprong in of uit springt. Grote krabpalen die tot het plafond reiken komen meestal met een plafond spanner, waarmee je de paal tussen de vloer en plafond kan vast klemmen. Kleinere palen moeten een stevige bodemplaat hebben zodat ze niet omvallen. Meestal is een krabpaal ook gelijk een klimpaal. Waar de kat heerlijk in kan spelen en klimmen om een slaap en rust plekje bovenin te kunnen bereiken. Zorg er in ieder geval voor dat dit slaapplekje groot genoeg is. Veel standaard krabpalen zijn (vwb. de slaapplaatsen) te klein voor de grotere kattenrassen zoals de Ragdoll en de Main Coon.

Goedkope krabpaalEen krabpaal is op zich ook heel gemakkelijk om zelf te maken. Met wat dikke vloerbedekking, wat plankjes en een pot lijm kan je best een aardig resultaat bereiken. Op Google zijn genoeg ideeen en hulp te vinden. Ben je echter niet zo handig of wil je graag zonder veel moeite een mooie paal voor jouw lieveling, dan ontkom je er niet aan om er dus gewoon 1 te kopen.

Tegenwoordig is er bijzonder groot aanbod aan krabmeubelen voor de kat te krijgen. Van kleine simpele (beginners) paaltjes voor kittens tot komplete katten kastelen en luxe design krabmeubels die helemaal binnen het interieur en bij de rest van de meubelen passen, of die je zelf kan ontwerpen naar je eigen smaak en inzicht.

Er zijn krappalen waarvan de onderdelen los vervangbaar zijn. Makkelijk als na een aantal jaar de krappaal onder al het kattengeweld er niet meer heel florisant uitziet. Ook is het goed om er op te letten dat de krabpaal makkelijk schoon te houden is. Bij sommige krabpalen kunnen bepaalde onderdelen wasbaar zijn, en dat is wel heel gemakkelijk bij ongelukjes.

En dan heb je een mooie paal uitgezocht, staat hij pontificaal in je huiskamer en dan laten je katten hem links liggen en gebruiken hem niet.... :-( Sommige krabpaal fabrikanten geven een gebruiksgarantie, waarbij je de paal terug kan geven als hij niet gebruikt wordt (binnen een bepaalde periode)... Maar een paar valeriaan druppels of wat kattenkruid op de paal zal er ook voor zorgen dat je kat hem gelijk wil gaan gebruiken.

Veel goedkope krabpalen die uit China komen zien er bij aankoop goed uit, maar kunnen al snel gaan slijten doordat de stof heel erg dun is, of omdat het sisal touw niet vastgeplakt zit aan de cilinder.

Een kwalitatief goede krabpaal zal naast alle bovengenoemde kwaliteiten ook vaak bestaan uit hout (ipv. karton in de sisal palen wat je tegenwoordig vaak ziet), heel dik (600 grams) pluche/tapijt hebben dat bestand is tegen al het kattengeweld, en wellicht speciaal op maat gemaakt is voor jouw door een vakman. Maar dit alles zal de prijs flink opstuwen. Er zijn prachtige krabpalen te koop die duizenden euro's kosten (en zelfs te leasen zijn!) maar dit zal voor de meeste mensen niet wenselijk zijn.

Je moet dus een afweging maken tussen kwaliteit en prijs. En dan zijn er hele mooie krabpalen te koop in hele mooie kwaliteit die absoluut niet duur zijn! Kijk maar eens rond in ons assortiment!

Wij zijn een samenwerking aangegaan met oa. Zooplus, een grote betrouwbare online internet winkel uit Duitsland die prachtige krabpalen levert (boven 29 euro gratis bezorging en achteraf veilig betalen met acceptgiro) en nog eens heel, heel goedkoop is. Je zult deze krabpalen waarschijnlijk op Internet nergens anders goedkoper vinden (en anders horen we het graag)!

Bestellen bij Krabpaal discounter

Door onze specialisatie in alleen maar krabpalen en onze samenwerking met de grootste krabpaal leveranciers en groothandels in Europa kunnen wij U de laagste prijs van nederland bieden.

Onze voordelen:

check!Snelle bezorging in de Benelux
check!Gratis verzending vanaf 29 euro
check!Veilig betalen met acceptgiro